Sijoituksessa


"SAAGA"

Virallinen nimi: Äänekäs Hillervo
Syntymäaika: 6.10.2015

 prcd-PRA: Terve polveutumisen perusteella
Pompentauti: Terve polveutumisen perusteella
DM: Terve polveutumisen perusteella
Lonkat: B/A
Kyynärät: 0/0
Silmät: Ok, RD, multifokaali todettu 7/2018
Polvet: 0/0
Sydänkuuntelu: puhdas

Luonnetestattu loppupistein +125, laukausvarma

Piki on minun ensimmäinen paimensukuinen lapinkoirani ja jollain tapaa se "elämäni koira". Tykkään kovasti Pikin emälinjasta ja Pikin emänvaistot ovat vakuuttaneet minut moneen kertaan. Siksi minulle olisi tärkeää saada jatkoa tälle emälinjalle. Sijoitin Juhatapio-pentueesta Pandan, jolle kuitenkin hampaiden vaihtumisen myötä kehittyi alapurenta. Päätin luopua Pandan omistuksesta ja se siirtyi haltijoidensa ikiomaksi koiraksi. Pikin tytär Unna (Äänekäs Onnenapila) sai ison pentueen Äänekäs-kennelissä lokakuun 2015 alussa. Hieman onnekkaidenkin sattumien kautta sain pentueesta sijoitukseen ihastuttavan pyöreäkorvaisen riistatytön.

Saaga on äärimmäisen kaunis, pitkärunkoinen, hyvin kulmautunut puuhkahäntä. Luonteeltaan se ei ole ihan niitä helpompia pentuja ollut, ja se tiedettiin jo ennen luovutusikää. Kauhean kiltti ja fiksu se on, jopa niin fiksu, että osaa välillä vedättää meitä ihmisiä mennen tulleen. Tässä muistuttaa kovasti mummoaan Pikiä. Saaga yrittää haukulla komentaa ihmisiä saadakseen sen, mitä haluaa. Toisaalta Saaga osaa hienosti sovittaa käyttäytymistään eri tilanteissa. Kävin vauvan kanssa Saagaa tapaamassa sen omassa kodissaan. Saaga ei ollut koskaan aiemmin nähnyt pientä vauvaa. Nuori koira käyttäytyi liikuttavan rauhallisesti vauvaa kohtaan ja ihanasti pötkähti vartioimaan sohvalle nukahtanutta pikkuista.

Saaga oli myös ensimmäistä kertaa kokeilemassa paimennusta lampailla elokuussa 2016, 10kk:n ikäisenä. Osoitti todella selkeää, hyvää paimennusviettiä ja sai kouluttajalta kovasti kehuja. Heti ensimmäisellä kierroksella luki hyvin pakoetäisyyttä ja toisella kierroksella pääsi jo vähän oikeisiin hommiin, kun haki ohjaajansa kanssa aitauksen väärälle puolelle livenneet pässit sinne, minne ne kuuluivatkin. Saaga voi todella pahoin autossa ja pitkän, väsyttävän automatkan jälkeen tuo oli kyllä aivan loistosuoritus nuorelta koiralta!

Saaga 10kk
Saaga ekaa kertaa lampailla
Saaga lampailla

Saaga ihan pikkuisena pallokorvana (kuva: Tuula McCaskie)
"DÄNI"

Virallinen nimi: Ilonpisara
Syntymäaika: 21.7.2017

Polveutumisen perusteella terve Pompentaudin, prcd-PRA:n ja DM:n osalta.

Lonkat: B/B
Kyynärät: 0/0
Selkä: nikamien epämuotoisuus VA0 (normaali), lukumäärä: 0
          välimuotoinen lanne-ristinikama LTV0 (normaali)

Silmät, polvet ja sydän tutkitaan myöhemmin.
Dänillä on ollut kaksi silmätulehdusta, muutoin se on pysynyt terveenä. Sille suunnitellaan luonnetestiä syksylle 2019. Jos kaikki näyttää hyvältä, Dänille toivotaan pentuja syksyllä v. 2020.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti