tiistai 16. kesäkuuta 2015

Nokin juoksu alkoi!

Pikin aloitettua juoksunsa olen tarkasti seurannut Nokin hännänalustaa. Arvasin, että aloittaa juoksunsa pian Pikin perään. Ja eilen aamunahan sitten veritippoja alkoi ilmestyä.

Otin samantien yhteyttä sovittujen urosten omistajiin. Kävi ilmi, että toisen uroksen omistaja on juuri lomamatkalla tärppien aikaan. Hetken mietittyämme päätimme luopua suunnitelmasta.

Rölli jokatapauksessa on käytettävissä. Mulla on vaan kova halu kokeilla kaksoisastutusta ja koska tiedän useampia kivoja uroksia, jotka periaatteessa olis Nokille ihan ok, aloin plärätä niitä mielessäni.

Hetken soutamisen ja huopaamisen jälkeen päädyin Usvaan, joka viralliselta nimeltään on Tuiskuturkin Wahti. Usva on 8-vuotias ja sillä on yhdet rakkauslapset, mutta ei rekisteröityjä jälkeläisiä. Usvan olen tavannut kertaalleen ja ihastuin paitsi sen nättiin ulkonäköön, niin ihanan ystävälliseen ja avoimeen luonteeseen. Usva on maalaispoika ja asustaa narttukoiran kaverina maatalossa. Se ei pelkää koviakaan ääniä ja on arjessa mutkaton kaveri. Usvan silmät on tutkittu terveeksi 7-vuotiaana, samoin sen isällä ja veljellä on suht tuoreet silmätarkastuslausunnot. Tämä oli myös yksi oleellinen juttu, miksi päädyin juuri Usvaan. 

Ensviikon loppupuolella siis suuntaamme Röllin ja Usvan luokse. Todennäköisesti käymme ensin Röllin luona torstaina (tai miten juoksu nyt kehittyy) ja katsotaan jatkoa sitten sen mukaan, onnistuu astuminen silloin vai ei.

Laitan tarkempaa esittelyä pentueesta sitten, jos astutus onnistuu. Nyt vaan odotellaan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti