sunnuntai 20. syyskuuta 2015

26vrk ja elintila laajenee

Pennuilla on ollut touhukas viikonloppu. Siihen on kuulunut syntymäkotiin tutustumista, paljon vierailijoita, erilaisia jauhelihamaistiaisia ja ensimmäiset ulkoilut.

Pentuhuone on ihan ok, mutta meidän viisikko kaipaa säpinää. Niinpä pennut ovat saaneet olla koko viikonlopun vapaasti meidän kanssamme. Pentuhuoneessa ovat olleet yöt, mutta aamulla oven auettua on kaikki viisi hilputelleet samantein olohuoneeseen. Siitä matka on jatkunut eteiseen ja keittiöön. Pentupainit ovat erityisesti tyttöjen mieleen, pojat tyytyvät enemmän vain tutkimaan paikkoja.
Kun väsy iskee, pennut vetäytyvät mielellään sohvan tai pöydän alle nukkumaan.

Tänään ulkoilimme ensimmäisen kerran. Laitoin ensin pussilakanan nurmelle ja annoin siinä pennuille ruuan piknik-tyyliin. Jauheliha-kermaviilimössö upposi parempiin suihin ja sitten pennut Pikkunokin johdolla yksi kerrallaan lähtivät ihmettelemään nurmikkoa ja pihan tuoksuja. Vain Lahja hetken istui ja ihmetteli, muut lähtivät seikkailemaan hyvin rohkeasti. Pikkunoki erottui kuitenkin joukosta tehden pitempiä mutkia ja liikkuen hyvin varmasti pihassa. Pojat tekivät hienosti myös tarpeensa pihalle ennen sisään tuloa. Ulkoilun jälkeen koko viisikko oli ihan poikki ja nukahtivat olohuoneeseen yhteen kasaan. Nyt iltapäivällä käytiin vielä toinen ulkoilu ja tyypit aikansa nuuhkiuduttuaan pistivät tyynen rauhallisesti nukkumaan keskelle pihaa. Sangen luottavainen sakki siis!

Isopoika on reipastunut ihan hurjasti, eikä eroa muista enää kuin olemalla muita rauhallisempi. Ei enää jännitä lainkaan käsittelyä, ei kynsien leikkuuta, eikä uusia tilanteita. Se on vallannut päivä päivältä enemmän minun sydäntäni. Ihana järkäle.

Tytöt ovat aika säpäköitä tapauksia, rakastavat kunnon painia ja ovat sekä vilkkaita että rohkeita. Pikkupoika on kans aika vilkas, mutta enemmän sellainen kiltti pusupoika.

Kaikki pennut on alustavasti varattu, yhden nartun ja yhden uroksen lopullinen tilanne ratkeaa tässä lähitulevaisuudessa. Tiistaina pennut sirutetaan ja niistä otetaan DNA-näytteet isyyksien selvitystä varten. Jännää!

Tässä kuvia tämän päivän ulkoilusta.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti