tiistai 13. marraskuuta 2018

Juovattaan P-pentue syntyi 11.11.

Lunan lämmöt laskivat lauantaina iltapäivän aikana ja avautumisvaihe käynnistyi lauantai-iltana. Vedet menivät sunnuntaina klo 15 maissa. Luna läähätteli ja oli levoton, mutta kunnollisia työntöpolttoja en havainnut. Yritin kävelyttää sitä ulkona useampaan kertaan, mutta vain ihan hetkellisesti supistuksiin tuli voimaa.
Kun 2 tunnin aikana ei ollut tapahtunut mitään edistystä, lähdimme näytille eläinlääkäriin. Siellä sitten oksitosiinin, kalkin ja osittain eläinlääkärin avustuksella saatiin maailmaan viisi suurikokoista pentua.

Ensin syntyi musta merkein uros, sitten kaksi kermanväristä narttua. Neljäs oli kerma uros ja viimeisenä musta ruskein merkein uros. Kaikki pennut painoivat reippaasti yli 400g, kaksi isointa muutamaa grammaa vaille 500. Kaikki olivat hyväkuntoisia.

Lunalle tämä oli aivan käsittämättömän raskas reissu. Voitte miettiä tilannetta; vieras paikka, vieraat ihmiset, ultraukset, sisätutkimukset, tipan laitto jne. Mutta niin se vain antoi tehdä kiltisti kaiken ja hoiti siinä samalla jo syntyneitä pentujaan. Uskomattoman hyvät emonvaistot eikä tuo ihan huonohermoiseltakaan onnistuisi. Ainoastaan yhdessä kohti Lunalla meinasi ns. mennä kuppi nurin. Se oli tilanne, jossa oven takana joku vieras koira kävi rähisemässä. Siitäkin Luna tosin tasaantui nopeasti.

Kotiin päästyämme Luna otti pentulaatikon haltuun. Siitä lähtien siellä on asunut viisi tyytyväistä, puhtaaksi kiilloitettua pentua.

En tiedä hätiköinkö eläinlääkäriin lähtöä vai olisiko pennut syntyneet kotona, kun olisi tarpeeksi kauan odotellut. Tällä vähäisellä kokemuksellani, ja Nokin sektion syy takaraivossa kummitelken en kuitenkaan halunnut ottaa riskiä. Olen itse äärimmäisen onnellinen, ettei tarvittu sektiota ja kaikki pennut saatiin hyvävointisina maailmaan. Samalla olen pahoillani siitä, millaisen kokemuksen Lunalle aiheutin.

Onneksi Luna tuntuu itse unohtaneen koko hässäkän ja vaikuttaa aivan normaalilta vastasynnyttäneeltä emäkoiralta.

Tuhannet kiitokset Eläinsairaala Evidensialle Hattulaan ihanasta hoidosta ja ystävällisestä asiakaspalvelusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti