tiistai 16. huhtikuuta 2024

Retkipennut lähtivät maailmalle

 Tankan pentueen kanssa kaikki sujui todella mutkattomasti. Mitään yllättävää ei tullut eteen. Tanka hoiti pentunsa antaumuksella. Maitoa riitti, emä pysyi hyväkuntoisena, pennut kasvoivat ja kehittyivät normaalisti. Pentujen kasvettua Tankasta kuoriutui rento ja erittäin leikkisä emä. 

Pennut valikoituivat tällä kertaa varsin helposti uusiin koteihinsa. Ainoa narttupentu Juovattaan Hiiden Hurmos meni Hennan sijoituskoiraksi ja sai siellä nimen Nasse. Nasse on aika taisteluhaluinen ja leikkisä, vauhdikas pentu, jota emänsä kurmuutti huomattavasti urospentuja enemmän. Nasse sai kodin, jossa on aiemminkin ollut paimensukuisia lapinkoiria. Toivottavasti siitä kasvaa terve ja kiva koira, joka joskus aikanaan pääsisi jatkamaan tätä emälinjaa. 

Urokset olivat kolme selvästi erilaista persoonaa. Ensimmäisenä syntynyt Juovattaan Tepaston Karhu eli Roihu on ulkoisesti todella urosmainen nallekarhu, juuri sellainen mistä tykkään. Roihu on pentueen rauhallisin, joka tuumailee uusia asioita hetken ennen kuin menee tutustumaan. Sitten kun pääsee tutuksi, niin on vallan rohkea ja reipas. Ulkona Roihusta kuoriutuu oikea villikko, se rakastaa juosta joku käpy tai risu suussa ympäriinsä. Oli hyvin selvää, että Roihun paikka on erittäin varmaluonteisen isänsä luona. Käry on pennulle hyvä roolimalli ja Roihu saa varmasti Kärystä tukea mahdollisesti jännittävissä uusissa tilanteissa. 

Toinen uros sai viralliseksi nimekseen Juovattaan Napapiirin Nopia, joka kuvastaakin sitä hyvin. Kutsumanimeksi tuli uudessa kodissa Oiva. Oiva muutti Pohjanmaan lakeuksille Seinäjoelle. Oiva on ulkoisesti uroksista kevytrakenteisin. Luonteeltaan erittäin vilkas ja leikkisä, ihmisistä ja palloista tykkäävä poju. 

Viimeisenä syntynyt uros Juovattaan Riisitunturin Repolainen sai kutsumanimekseen Remu ja jäi meidän perheeseen. Fyysisesti muutti asumaan Tirpan kaveriksi tyttömme Julian luokse. Koska Tirppa on luonteeltaan vähän epävarma, vähän överisti asioihin reagoiva, vieraita kohtaan pidättyväinen, mutta muutoin aktiivinen ja touhukas niin oli luontevaa valita sen kaveriksi pentueen "etulinjalainen". Remu on hyvin reipas ja rohkeasti, mutta järkevän rauhallisesti uusiin tilanteisiin menevä pentu. Sitä ei juuri mikään hetkauta ja se palautuu nopeasti, jos jotain sattuu säikähtämään. Ja se menee todella innoissaan ja rohkeasti moikkaamaan heti kaikki, ihan vieraatkin ihmiset. 

Kaikki pennut muuttivat uusiin koteihinsa viime viikonlopun aikana. Ja kaikki ovat sopeutuneet todella hyvin. Toivon näille neljälle pitkää ja tervettä elämää omien ihmistensä kanssa!

Nyt minun kasvatustoiminta jää pitkälle tauolle. Onneksi saan seurata kasvattieni elämää. Ja haaveillahan aina voi, se ei maksa mitään. 

Ihanaa kesän odotusta kaikille Juovattaan elämää seuraaville!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti