keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Kuvia ja kuulumisia

Meillä on ollut hyvin rikas heinäkuu, mitä koiriin tulee. Kesälomareissulla tapasimme Pikin "Juhatapio-pentueesta" Hattien, Moskun ja Unnin. Kesäloman jälkeen saimme reiluksi viikoksi hoitoon sijoituspentuni Iinan. Iinan kanssa kävimme tapaamassa toista sijoituspentuani Pandaa. Ja nyt olen vielä saanut ilahduttavia sähköposteja, joissa on kerrottu meiltä maailmalle lähteneiden pentujen kuulumisia kuvien kera.

Noki on Niin Tiine. Se on muuttunut seesteiseksi, voisi jopa sanoa, että rauhalliseksi. Asiaan toki voi vaikuttaa hieman perspektiiviä tuova Iina, joka on kaiken vajaan 5 kk iän verran energiaa, ääntä ja naskalihampaita.. Mutta kyllä Noki on oikeasti muuttunut. Pentumaha on jo selkeesti näkyvissä. Ruoka maistuu Nokimaiseen taattuun tapaan ja kainalossa se viihtyy edelleen. Mutta riekkuminen ja pomppiminen on jäänyt pois. Lisäksi se on välillä kuin omissa maailmoissaan, sellainen hajamielinen hupsukka.

Iina kotiutui meille nopeasti. Koirien kanssa ne tulevat hyvin juttuun. Piki on Iinalle iso aktoriteetti, ja Noki sitten se riekkukaveri. Noki ei vaan jaksais nyt oikeen rymytä ja Iina ei millään tunnu ottavan tosissaan Nokin murahteluja. Mutta kun itse sitten vihellän pelin poikki, niin hienosti Iina sitten rauhoittuu. Kissa on ollut Iinalle suuri ihmetyksen aihe, jota on erään kerran haukuttu. Iina on ulkoisesti hyvin porokoiramainen, isokokoinen pentu. Luonteeltaan kovapäinen, ikäisekseen vahvasti omilla tassuillaan seisova, hupaisa tapaus. Ruualle se on AHNE, siis jopa ahneempi kuin Noki (ja se on paljon se..) Ääntä Iina käyttää herkästi, siinä on yks iso ero omiin koiriimme, jotka ovat sisätiloissa aina olleet hiljaisia. Lapsia Iina rakastaa kovasti ja lapset rakastavat Iinaa. Paitsi silloin, kun se keskellä yötä päättää haukkua kissaa.. Oli mahtavaa saada Iina meille hoitoon, tämä on paras tapa minun tutustua sijokkiini ja sijoituskoiran tutustua siihen ympäristöön, mihin se toivottavasti jonain päivänä tulee pennut synnyttämään ja kasvattamaan. 

Tässä muutamia kuvia heinäkuulta. Pari kuvaa odottaa vielä kuvaajan lupaa julkaisuun, lisään ne mahdollisesti myöhemmin.

Iina eli Sääskisuon Kuunkajon Neito, ikää kohta 5kk

Iina

Mosku eli Äänekäs Lyhyt Hiljaisuus



Nuka eli Äänekäs Päivin Sekä Öin (kuva Nukan omistajalta)

Panda (Äänekäs Meillä On Aikaa)

Panda

Unni (Äänekäs Aito Rakkaus)
Sylvi (Äänekäs Minä Jään)

Simo (Äänekäs Onnentassu) ja Jaajo (Äänekäs Kelpaat Kelle Vaan), Pikin poikia molemmat

Hattie (Äänekäs Toistemme Pelastaja)

Hattie

Sylvi

Iina ja Noki unilla
Nokin pentumahaa, astutuksista n. 5 vkoa

n. 4 vkon päästä nähdään, montako tuolla piileksii

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti