maanantai 1. toukokuuta 2023

Meillä on sittenkin itäsiperianlaikan pentuja!

Isäni itäsiperianlaikaa Surua yritettiin siis astuttaa helmikuussa pitkään ja hartaasti. Kovasta yrityksestä huolimatta koirat eivät päätyneet nalkkiin asti ja pentuhaaveet kuopattiin tältä keväältä. 

Huhtikuun alussa Surun maha alkoi kuitenkin pyöristyä ja tissit kasvaa. Pentujen liikkeitä ei kuitenkaan missään vaiheessa alkanut tuntua ja olimme kahden vaiheilla; onko Suru tiine vai tukevasti valetiine? 

Perjantaina 14.4. ajelin sovitusti vanhempieni luo, tarkoituksenani tutkailla Suru tarkasti läpi. Laskeskelin, että siitä "lähimpänä valmista" astumisesta oli tuolloin 60 vrk. Kyllä minä osaisin nähdä onko sillä pentuja mahassa vai ei. No, tehtävästä tulikin erittäin helppo, sillä perille päästyäni totesin Surun synnyttävän. Isä ja äiti tempaisivat ennätysajassa pentuhuoneen ja pentulaatikon toimintakuntoon ja alkuillan aikana Suru synnytti vallan eleettömästi ja rauhallisesti kolme isoa pentua. Ensin syntyi karamis uros, sitten riista narttu ja viimeisenä riista uros.  

Suru hoiteli synnytyksen ja pennut täysin itsenäisesti ja osottautui heti luontaiseksi emoksi. Ensipäivien jälkeen on kyllä osannut ottaa kiitettävästi myös omaa aikaa, käy lähinnä laatikossa hoitelemassa pennut ja muutoin viihtyy ihan muualla. 

Pennut voivat erittäin paksusti. Silmät on kaikilla auki ja jalatkin alkavat pikkuhiljaa kantaa. Pentujen nimet tulevat tällä kertaa Irwinin tuotannosta:

Juovattaan Häirikkö = karamis uros, isoin ja kovaäänisin. Murisee ja kiroilee vakuuttavasti, pentulaatikon kingi ja vanhempieni yöunien häirikkö 

Juovattaan Riemu Ja Ratto = narttu, rauhallinen mutta kipakka neiti. Kun emä on Suru niin tytär on tietenkin Riemu. Riemu jää syntymäkotiinsa kasvamaan isän jahtikaveriksi Surun rinnalle

Juovattaan Viuhahdus = riista uros, vikkeläliikkeinen kaikkeen tyytyväinen ihana pentu

Viuhahdus etsii vielä sitä oikeaa kotia, jossa se saa olla perheenjäsen ja isännän tai emännän paras metsästyskaveri. Pennut luovutetaan 7-vkoisesta alkaen rekisteröityinä, madotettuina, polveutumistestattuina sekä hyvin sosialistettuina. 

Pentujen emä on Suru, isä oletetusti Siltamiehen Niesi "Mosku". Astutusta yritettiin myös toisella uroksella, joten pennut polveutumistestataan. Astumistyylin, pentujen syntymäajankohdan sekä ulkonäön ja väritysten perusteella pidämme erittäin todennäköisenä, että pennut ovat Moskulle. 

Mikäli Viuhahdus voisi olla sinun tuleva koirasi, otapas yhteyttä sähköpostitse juovattaan@luukku.com tai puh. 0442577515.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti