tiistai 20. helmikuuta 2024

Tankan ja Käryn pennut syntyivät 20.2.

 Pentue-esittelyssä luonnehdin Tankaa mm. nopealiikkeiseksi "pikkusähikäiseksi". Tämä kuvastaa myös Tankan synnytyksen alkamista. Illalla nukkumaan mennessäni vielä viestittelimme Tankan oman ihmisen Jonnan kanssa kuulumisista. Kaikki normaalisti ja ok, ei merkkejä lähestyvästä synnytyksestä. Ja kolme tuntia myöhemmin sain viestin: "Vähän nyt kuitenkin näyttää, että saattaa synnyttää jo tänä yönä." Tuntia myöhemmin meni vedet ja kohta olikin jo ensimmäinen pentu maailmassa. Kerkesin itse tässä vaiheessa paikalle, joten tämä synnytys meni melko vähillä jännittämisillä!

Tanka oli erinomainen synnyttäjä ja luontainen emä. Meidän ihmisten tehtäväksi jäi lähinnä katsella ja ihailla. Ja hieman rajoittaa synnytysaluetta, koska yhden pennun Tanka olisi mieluusti synnyttänyt sänkyyn. Lopulta neuvotteluiden jälkeen kompromissina pentueen ainoa narttu putkahti lattialle, kun jostain syystä pentulaatikko ei juuri siinä kohtaa ollut Tankan mielestä kelvollinen. 

Lopputuloksena oli neljä erittäin reipasta ja hyvänkokoista (isohkoa) pentua. Ensin syntyi kaksi urosta, sitten narttu ja viimeisenä vielä kolmas uros. Väriarpajaisissa oli tällä kertaa parkki valloillaan eli kaikki neljä ovat väritykseltään hyvin samankaltaisia parkkeja vaalein merkein. 

Nyt pentulaatikossa on seesteinen emä ja neljä tyytyväistä pentua. Kaikille on kodit odottamassa, kun nyt vielä vähän mietitään ja tuumaillaan, että minne ainokainen narttu päätyy ja sen jälkeen sitten on urospentujen vuoro. Kotiehdokkaita kun taaskin on enemmän kuin pentuja. 

Tällä kertaa pentujen nimet eivät ala tietyllä kirjaimella, vaan nimimaailma liittyy Tankan virallista nimeä mukaillen retkeilyyn ja kotiseuturakkauteen. Mutta näistä lisää sitten, kun pennut hieman kasvavat ja näemme, mikä nimi kellekin sopisi. 

Pienokaiset syntymäpäivänään. Kuva: Johanna Sillanpää Ei kommentteja:

Lähetä kommentti