keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Synnytyskuulumiset

Kaikki ei todella mennyt ihan putkeen ja Piki sektioitiin tiistaina 18.11. klo 15.30 aikoihin. Kohtu oli äärimmilleen venynyt, eikä jaksanut supistella. Menimme eläinlääkäriin, kun lämpöjen laskusta oli kulunut 26 tuntia, eikä työntöpolttoja alkanut kuulua & Piki vaikutti jotenkin sellaiselta, että koin jonkin olevan nyt huonosti.
Pääsimme aivan ihanalle Nurmijärven Animagi-eläinasemalle ja siellä meitä jo odotettiin. Ultrassa todettiin osalla pennuista heikentynyt syke ja leikkauspäätös tehtiin pikaisesti.

En muista milloin olisin pelännyt ja jännittänyt niin paljon, kuin siinä aulassa odottaessani. Meni vajaa puoli tuntia, kun hoitaja toi laatikollisen pentuja minulle lämmitettäväksi. Hän kertoi, että Piki voi hyvin ja mulla tuli helpotuksen kyyneleet.

Laatikosta löytyi 11 pentua, oikea todellinen jättipotti. Ensimmäiset ajatukseni olivat "hui kun näitä on paljon", "jestas kuinka isoja nämä on" ja "mistä ihmeestä nämä kaikki värit putkahtivat". Kävin pentuja hoitajan avustuksella läpi ja pienimmällä pennulla huomasin kitalakihalkion. Annoin pennun hoitajalle, joka vei sen heti eläinlääkärille. Hän päästi pennun pilvenreunalle ja totesi, että sillä oli ollut myös häntä jotenkin epämuodostunut.

10 pontevaa pentua ja Piki lähtivät kotiin ja tämä ensimmäinen vajaa vuorokausi on ollut hirmuista mylläkkää kipeän emän, maidonriittämisen ja alkuun nukutusaineista tokkuraisten pentujen kanssa. Kaikki 10 ovat kuitenkin hengissä, ja toivottavasti selviävät elämään, vaikka mihin äärimmäisiin tekoihin en nyt repeäkään.

Pentueessa on 6 narttua ja 4 urosta. Kunnon kuvia minulla ei vielä ole, mutta tässä pari hämärää epätarkkaa räpsyä.

Kunhan Piki tuosta tokenee, hän tulee varmasti kertomaan oman näkemyksensä tapahtumien kulusta ;)

T. Ihmispomo




1 kommentti:

  1. Olipa hurjaa. Toivottavasti Piki piristyy pian ja maitoa alkaa erittyä riittävästi. Hoivaintoa koko porukalle!

    VastaaPoista