perjantai 28. marraskuuta 2014

10vrk

Tänään tuli kuluneeksi 10vrk jännittävästä syntymäpäivästä. Kaikki kymmenen pienokaista voivat hyvin, kasvavat ja kehittyvät. Jokainen omaan tahtiinsa, eikä välttämättä ihan oppikirjojen mukaisesti, mutta jokatapauksessa kasvavat ja kehittyvät!

Pikin sektiohaava on parantunut normaliin tahtiin ja huomenna se pääsee pitkästä aikaa vapaana jolkottelemaan sille niin rakkaaseen pihaan. Tähän asti ollan ulkoiltu eläinlääkärin ohjeen mukaisesti vain rauhallisesti hihnassa. Ruoka maistuu Pikille hyvin, ja maitoa tuntuu tulevan. Kärsivällisesti se putsaa ja syöttää pentulaumansa. Mutta kun pennut nukkuvat, Piki hakeutuu mielellään meidän muiden seuraan oleskelemaan.

Tämä pentue on lähikoulumme kakkosluokan "kummipentue" ja oppilaat pääsevät seuraamaan pentujen kehitystä syntymästä luovutusikäiseksi saakka. Myöhemmin pentujen kasvettua on suunnitelmissa mm. liikuntatunti, jolloin luokan oppilaat ja pennut lähtevät ulkoilemaan lähimetsiin ja pelloille. Nyt oppilaat ovat saaneet keksiä ja äänestää pennuille työnimet, joilla ne tunnistetaan siihen saakka kunnes ne saavat ensin viralliset rekisterinimensä ja myöhemmin sitten uusien omistajiensa antamat kutsumanimet. Kiitos hienoista ja persoonallisista nimistä Läyliäisten koulun 2. luokkalaisille opettajineen!

Kuvien laatu on taas mitä on, jossain vaiheessa saatte ihan kunnollisiakin kuvia, mutta nyt vielä täytyy tyytyä oman talonväen huonommilla vehkeillä ottamiin.

Saanen siis esitellä:


"PIPPURI" 580g. Vilkas ja kova menijä, yrittää jo kovasti jaloilleen ja kun tissibaari aukeaa, on kärppänä paikalla. Rauhottuu syliin hetken hyörittyään. Murisee ja haukkuu ;)
"TAPSU" 770g. Uroksista ylivoimaisesti rauhallisin, voisi jopa sanoa laiska. Herää viimeisenä, mutta massallaan jyrää muut tieltään ja löytyy sitten lopulta aina sieltä parhaalta tissiltä. Tätä ei vois erehtyä luulemaan nartuksi, on sen verran raamikas tyyppi. Lössykkä, sylissä olla röllöttää vaan. Avaa todennäköisesti ihan lähiaikoina silmänsä. Nukkuu usein erillään muista, leveästi selällään rellottaen.
"JAAJO" 600g. Suloinen peruspentu. Todella kauniin värinen parkkipoika. Ei tee itsestään numeroa. Syö ja nukkuu. Vähän semmonen mammanpoika, nukkuu usein Pikin kuonon alla turvassa suurelta maailmalta :)
"KINUSKI" 520g. Tämä oli kauan se porukan reppana, joka ei millään meinannu nostaa painoaan ja jonka muut heitteli tissiltä. Nyt kahden viimepäivän aikana se on jäntevöityny ja alkanut pitämään puoliaan. Pieni se on vieläki, mutta oikein mahdottoman reipas. Tämä murisee ja haukkuu jo ihan oikean koiran kuuloisesti! Mönkii mielellään nukkumaan muiden päälle. Sylissä ei oikein viihdy, kova kiire olis vaan mennä jonnekin koko ajan.

"SISSI" 580g. Elämäänsä tyytyväinen tyttö. Syö, nukkuu ja pissaa! Ehkä yks kauneimmista värityksistä, mihin olen ikinä pennulla törmännyt.
"TIRRIÄINEN" 517g. Porukan pienin, mutta äänekkäin. Tämä tyttö pitää tissillä todellakin puolensa! Monta kertaa se on roikkunut ilmassa, kun muut on sitä yrittäneet jyrätä, mutta otetta tissistä se ei irrota. Tällä on ihan valtava äänirepertuaari ja minusta tuntuu, että se osaa kiroilla :D
"METEORIITTI" 630g. Aivan ihana tyttö. Kiipesi ensimmäisenä pentulaatikon oviaukosta suureen maailmaan. Kova menijä, vaeltelee useinkin pentulaatikossa muiden nukkuessa, mutta ei ole silti hätääntyneen oloinen. Rauhoittuu syliin hetkessä ja erikoistaitona osaa pussata ;)
"TASSU" 620g. Vilkas tyttö, joka on upeasti kirinyt alun hurjan painonputoamisen kiinni. Jäntevä pentu. Tämäkin osaa jo murista ja aivan kuin olisi viritellyt pariin kertaan jo alkeellista painileikkiä muiden pentujen kanssa. Motoriikka ei ihan niin vahva, mutta yritys korvaa taitopuutteet :D
"HEI" 580g. Hiljainen ja rauhallisen oloinen lössykkä. Tykkää olla paijattavana. Suloinen kertakaikkiaan!
"Block" 720g. Kaunis, voimakas tyttöpentu. On koko ajan nostanut tasaisesti ja eniten painoaan. Hyvin tasapainoisen oloinen kaikinpuolin. Rauhoittuu syliin ja on vaan niin rakastettava.
Täydellä mahalla on hyvä nukkua <3

Maailman Rakkain äitikoira <3

1 kommentti:

  1. Päivänselvää on, että koiranpennut osaavat kiroilla.

    VastaaPoista