tiistai 21. huhtikuuta 2015

Kuulumisia ja suunnitelmiakin

Tämä blogi alkoi Pikin omana pentueblogina. Olin jo kauan halunnut kokeilla blogin pitämistä, mutta epäilin osaisinko. Ei se niin vaikeaa sitten lopulta ollutkaan (tosin mitään hienouksia en edelleenkään osaa tähän lisätä, mutta toimiipa tämä näinkin..) Oli hauskaa kirjoittaa "Pikinä" ja en olisi ikinä arvannut, miten moni alkoi blogia seurata.

Nyt kuitenkin tämän blogin merkitys hieman muuttuu. Alunperin ajattelin sen vain yhden pentueen jutuksi, mutta nyt se muuntautuukin meidän pienen kotikennelimme viralliseksi blogiksi / kotisivuksi.

Kävin kasvattajan peruskurssin lokakuussa v. 2014 ja maaliskuussa v. 2015 minulle myönnettiin kasvattajanimi Juovattaan. Juovattaa on meänkieltä ja tarkoittaa perässä kulkemista, toisen jälkien seuraamista. Minusta se kuvaa hyvin elämää paimensukuisen lapinkoiran kanssa.

Ensimmäiset Juovattaan lapinkoiravauvat on toiveissa tulevalle syksylle. Suunnitelmissa on yhteistyö / jalostuslainapentue yhdistelmästä Seitavuoren Skoaddu, "Sumu" ja Tuiskuturkin Waltias, "Oliver". Jos kaikki menee niin kuin toivotaan, pennut syntyvät ja kasvavat Sumun kotona, ja rekisteröidään sitten Juovattaan kennelnimelle. Näistä suunnitelmista kirjoittelen lisää sitten, kun astutus on ajankohtaista.

Ensiviikolla haen Sääskisuon kennelistä uuden, pikkuruisen sijoituspentuni, joka jatkaa meiltä matkaansa Vantaalle ikiomaan perheeseensä. Tämä pentu, Sääskisuon Kuunkajon Neito, on ihanan osaomistus-narttuni Wilman tytär. Wilman sijoitin yhdessä Sääskisuon kennelin Merjan kanssa v. 2011 ja nyt sitten mutkattomasti sujunut yhteistyö Wilman kohdalta päättyy. Wilma siirtyy haltijansa Tiinan omistukseen ja minä saan uuden sijoitustytön maailmalle kasvamaan.

Nokin pentutoiveet siirtyivät vuodella eteenpäin lähisukulaisella ilmenneen kaihiepäilyn vuoksi. Odotellaan siis rauhassa uusintatarkastusta ja tehdään urosvalinnat Nokille sitten sen tuloksen perusteella. Nokihan täyttää heinäkuussa kolme vuotta, joten kiire sillä ei ole.

Pentuja odotellessa elellään Pikin ja Nokin kanssa normaalia koiraperheen elämää; iloisia riekkulenkkejä sänkipelloilla, kevätauringossa loikoilua pihalla, kainalokoirana oleskelua sohvalla ja välillä jotain aivojumppaakin, ettei aivan tylsisty.

Tänään meillä kävi kylässä kaunis sijoitusnarttumme Panda (Äänekäs Meillä on aikaa). Nämä "Juhatapiot" ovat jo 5kk ikäisiä koipeliineja. Ihanaa oli nähdä taas Pandaa ja lauantaina nähdäänkin sitten peräti kuusi pentuesisarusta Paimensukuisen Lapinkoiran Seuran vuotuisessa Katselmuksessa. Ja sunnuntainakin ainakin yksi Pikin poika, kun Kangasalan komistus Simo (Äänekäs Onnentassu) astelee avo-urosten kehään.

Oikein mukavaa, aurinkoista ja iloista kesänodotusta kaikille!

Toivottaa Mirja, Piki, Noki ja Onni

1 kommentti:

  1. Ihana kuulla taas pitkästä aikaa teist ja innolla jäädään seuraamaan tätäkin blogin vaihetta :)

    VastaaPoista