lauantai 25. huhtikuuta 2015

Paimensukuisten oma Katselmus



Tänään vietimme aurinkoisen ja mukavan päivän Paimensukuisen Lapinkoiran Seuran vuotuisessa Katselmuksessa. Päivän parasta antia oli tavata kaikkiaan 7 Pikin jälkeläistä; Onnenpentueesta paikalla oli turistikoirana Unna, Äänekäs Onnenapila ja Juhatapioista paikalle pääsi peräti kuusi pentua, joista viisi esiintyi pentukehässä ja yksi oli turistina.

Kaikki pennut käyttäytyivät hyvin mutkattomasti koira- ja ihmispaljoudessa. Ensin hieman jännitti, mutta päivän mittaan osa veteli sikeitä kaiken tohinan keskellä ja osa seuraili tapahtumia valppaasti väsähtämättä. Kaikki pystyivät kuitenkin hienosti rauhoittumaan noinkin streessaavassa paikassa.

Tässä kehässä pyörähtäneiden arvostelut, pentuekehien tuomarina toimi Tytti Salonen.

Äänekäs Jossain Täällä eli Joiku:
"Purenta ok. Pentumainen luonne ja turkki. Antaa käsitellä hyvin. Pentumaiset liikkeet. Liikkuu halutessaan hyvin. Hännässä paimenkoukku. Kivekset ok." => ei jatkoon

Äänekäs Kelpaat Kelle Vaan eli Jaajo:
"Hampaat ok. Kaunis kokonaisuus. Liikkuu hyvin. Antaa käsitellä hyvin. Pentuturkki vielä. Kivekset löytyy. Tukeva luusto." => jatkoon => ei loppukehään

Äänekäs Päivin Sekä Öin eli Nuka:
"Purenta ok. Kulmaukset ok. Tasapainoinen kokonaisuus. Pehmeä turkki. Mukava luonne. Pentumaiset liikkeet." => jatkoon => ei loppukehään

Äänekäs Sitkeä Sydän eli Natu:
"Purenta ok. Ihastuttava pää. Tasapainoisesti kulmautunut. Sopivan tukeva luusto. Ihana, sosiaalinen luonne. Liikkuu ajoittain hyvin, pentumaisesti." => jatkoon => Loppukehään, jossa sijoitus 3.

Äänekäs Meillä On Aikaa eli Panda:
"Ristipurenta. Upea, tukeva luusto. Ikäisekseen sopusuhtainen, hyvin kulmautunut, takaa hieman suora. Pehmeä, tuuhea turkki. Pentumaiset liikkeet. Sosiaalinen ja avoin luonne." => purennan takia ei jatkoon.

Näiden lisäksi paikalla oli turistikoirana Äänekäs Minä Jään eli Sylvi. Suuren suuri kiitos kaikille omistajille, kun toitte pennut Katselmukseen. Oli ihanaa nähdä!

Päivän huono uutinen oli sijoitustyttöni Pandan purentavika. Panda vasta vaihtaa hampaitaan, eli asia voi kyllä ajan kanssa korjaantua. Purenta tarkistetaan kunnolla vuoden iässä. Jos Pandalla on pysyvä purentavirhe, niin siirrän sen nykyisten haltijoidensa omistukseen, enkä käytä jalostukseen. Mutta asialla ei ole vielä kiirettä, katsotaan rauhassa mihin hampaisto kehittyy. Luovutusikäisenä vielä purenta oli kaikilla pennuilla ok. 

Huomenna Katselmus jatkuu avoimen- ja veteraaniluokkien koirilla. Tiedossa siis jatkoa tämänpäiväiselle raitisilmamyrkytykselle!

Lopuksi muutama kuva, tuttuun tapaan kuvaajana Maija Koponen.
Natu "palkintopallilla" omistajansa Tiinan kanssa

Vasemmalta Jaajo, Nuka, Joiku ja Sylvi

Vasemmalta Panda, Joiku, Sylvi, Nuka ja Natu


Lisää kuvia on luvassa, kunhan saan ne Maijalta. Kamera räpsyi siihen malliin, etten malta odottaa otoksia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti