tiistai 18. elokuuta 2015

Loppusuoralla

Nokin tiineyttä on takana nyt pian kahdeksan viikkoa ja alamme pikkuhiljaa valmistautua pikkuisten lapinvauvojen syntymään.

Noki on oikein hyvässä kunnossa, jaksaa hyvin liikkua ja ruoka maistuu. Helteet ovat pistäneet läähättämään, välillä kovastikin, mutta illan viileys korjaa aina tilanteen.

Päätimme, että Noki synnyttää meidän makuuhuoneessa, jonka nurkkaan laitoimme eilen pentulaatikon. Kissahan siitä eniten tietenkin oli kiinnostunut, mutta Nokikin siellä jo pyörähti nuuhkiutumassa. Pennut viettävät ensimmäiset n. 2 vkoa laatikossa ja sitten niiden elintila laajenee ensin koko makuuhuoneeseen ja pikkuhiljaa koko taloomme. Voi, kuinka odotankaan jo ihanaa pentuarkea!


Nokilla ja Pikillä alkoi molemmilla viikonloppuna vaiva silmät. Ensin ne vain rähmivät ja alkoivat sitten punoittaakin. Kävimme siis eilen maanantaina Nokin kanssa eläinlääkärissä, josta saimme antibioottivoidetta silmiin. Molemmat koirat antavat mutkattomasti laittaa lääkevoiteen ja sitten tietenkin osataan jäädä odottamaan herkkupalkkaa.

Nokin paino on nyt 16,3kg eli sille on tullut tiineyden aikana painoa n. 3 kg. Noki ei ole ainakaan lihonut, kylkiluut taitavat tuntua selvemmin kuin ennen tiineyttä. Noki syö pääasiassa pentunappulaa (Barking Heads ja Purenatural) sekä lisäksi raakaa lihaa, raejuustoa, kermaviiliä, kananmunaa ja helleherkkuina pakastettuja kasviskuutioita. Noki syö nyt kolmesti päivässä. Huomaan, että sillä tahtoo närästää ruuaan jälkeen, joten jaan ruuan pienempiin annoksiin.

Ja kun eläinlääkärissä käytiin, otettiin samalla sitten yksi röntgenkuva, jotta nähtiin montako asukasta mahassa kasvaa. Nokin mahahan kasvoi alkuun todella nopeasti ja veikkailin itse jopa 7-9 pentua. Maha on myös vaikuttanut hieman toispuoleiselta ja mietinkin, onkohan siellä sitten pariton luku. Mahan kasvu kuitenkin tasottui ja ei tällä hetkellä mikään jättimaha ole. Ajattelin, että ehkä siellä on sitten se ultrassa nähty kuusi. Röntgenkuva kuitenkin paljasti, että pentuja on viisi. Eli joko ainakin yksi pentu on imeytynyt ultran jälkeen pois tai sitten ollaan laskettu ultratessa sama pentu kahteen kertaan. Väliäkös sillä, olemme erittäin onnellisia nuista viidestä pienestä, ja noin ensikertalaista emää ajatellen se on oikein kiva määrä. Toivon kovasti, että kaikki saadaan elävinä ja hyvävointisina maailmaan, sitten kun sen aika on.

Tänään aloitan Nokilta lämmön mittaamisen. Eka vain kerran päivässä ja lähempänä sitten kahdesti tai kolmestikin. Tuskin Noki vielä ainakaan ennen viikonloppua synnyttää, mutta onhan niitä hätähousuja välillä, jotka synnyttävät jo 57 vrk:lla. Nokilla on tänään ekasta astutuksesta 56 ja toisesta 54vrk.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti