keskiviikko 23. syyskuuta 2015

4 vkoa

Eilen pentujen syntymästä tuli kuluneeksi jo neljä kokonaista viikkoa. Sen kunniaksi pihaan ajoi eläinlääkäri, joka teki alustavan tarkastuksen pennuille, laittoi mikrosirun jokaisen niskaan ja kaiveli poskisolunäytteet niin Nokista kuin pennuistakin. Myös isäehdokkaista lähti näytteet eilen Laboklinille, eli nyt vain odotellaan ja jännätään tuloksia. Mulla on kovasti peukut pystyssä, että sekä Röllille että Usvalle olisi jälkikasvua. Käytän pennut vielä virallisessa eläinlääkärin tarkastuksessa juuri ennen luovutusta.

Tällä hetkellä kaikkien pentujen sydänäänet olivat normaalit, eikä napatyriä ollut kellään. Kokemukseni mukaan napatyrä saattaa pullahtaa vasta siinä 5-6 vkon iässäkin, joten en ihan vielä huokaise helpotuksesta ;) Pikkupojalla oli jo toinen kives kohteessa, Isolla pojalla vielä tyhjää täynnä. Niitä voidaan odotella kyllä ihan rauhassa.

Pennut olivat kovin reippaita ja jokainen oli sirun laiton jälkeen saman tien häntä heiluen minun ja eläinlääkärin kaveri. Tyynimmin sirun laittoon ja käsitteelyyn ylipäätään suhtautui Pikkunoki, joka päästi vain pikkuisen inahduksen. Lahja taisi kiroilla suurimpaan ääneen.

Pennut on nyt päässeet ulkoilun makuun ja käymme niin usein pihalla kuin töiden ym kiireitten vuoksi on mahdollista. Tänään kannoin pennut ulos heti, kun tulin yövuorosta ja nyt puolen päivän aikoihin oltiin sitten pitempi pätkä pihalla. Kovasti pennut tykkäävät kirmata ruohikossa, tutkia paikkoja ja etenki Pommi seuraa isoja koiria hyvin pätevänä ympäri pihaa. Kun tietä pitkin menee muita koiria, niin Noki ja Piki säntäävät aidalle haukkumaan. Pommi menee topakkana pimuna mukana, muu porukka yleensä seisahtuu katsomaan, mitä tapahtuu. Pikkupoika haukkuu sitten taustakuorona niin hurjasti kuin vain 4-vkoinen pentu osaa. Nokilla on ns. reviiri- / ilmoitushaukun lisäksi selvästi puolustava sävy äänessään. Se on edelleen hyvin tarkka pennuista mitä tulee muihin nelijalkaisiin ja Piki on oppinut kunnioittamaan meidän pikkuäitiä aika hyvin. Myös kissaa Noki komentaa ensimmäistä kertaa elämässään, siis silloin, jos kissa menee härppimään pentuja.

Kahden pennun varaustilanne on edelleen avoinna, ilmoittelen heti, kun alustavat varaukset varmistuu tai peruuntuu. Etenkin tyttöpentua on kyselty paljon, joten koti varmasti löytyy jokaiselle aikanaan :) 

Tässä videopätkä pentujen tämän päivän ulkoilusta. Yritän lähipäivinä saada pennuista jotain julkaisukelpoisia kuviakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti