keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Kaksi viikkoa (ja yksi päivä päälle)

Aika hurahtaa ihan siivillä työn, pentujen ihastelun ja muun perhe-elämän keskellä. Eilen olin niin rättipoikki työvuoron jälkeen, etten jaksanut pentujen 2-vkois päivitystäkään tehdä. Pahoitteluni siitä, ja korjaan tilanteen nyt.

Pentulaatikossa on viisi suloista nappisilmää, jotka liikkuvat jo neljällä jalalla, kuka vähempi ja kuka enempi hoippuen. Lahja vaikuttaisi kehittyvän muita pentuja pikkuisen edellä ja käveleekin jo varsin varman oloisesti. Haastaapa jopa sisaruksiaan pieneen, vielä kömpelöön pentupainiin. Kaikki kasvavat tosi hienosti ja vaikuttavat vallan tyytyväisiltä elämäänsä.

Tänään hain postista näytteenottovälineet polveutumistestejä varten. 22.9. tulee meille kotiin eläinlääkäri siruttamaan pennut ja samalla otetaan DNA-näytteet emästä ja pennuista. Toivottavasti vastaukset tulee mahdollisimman pian. Värien perusteella Pommi ja Pikkupoika ovat Röllin, mutta kolme muuta voi olla kummalle isälle vaan. Toki äkikseltään voisimme veikkailla Lahjaa Usvan tytöksi, mutta varmuutta asiaan ei ole ennen dna-testiä.

Kaikki viisi pentua ovat omanlaisiaan persoonia. Lahja ja Pikkupoika ovat jo nyt hyvin ihmisrakkaita ja tulevat itse pentulaatikon reunalle istahtavan ihmisen luo. Lahja myös heiluttaa häntää, kun sille juttelee. Lahja viihtyy parhaiten sylissä, painautuu oikein vasten ja pussaa leukaa. Isopoika alkoi pari päivää sitten jäykistellä sylissä, selvästi jännittää käsittelyä. Siispä annamme sille nyt tehohoitona varman rauhallista sylittelyä ja kokemukseni mukaan tuo menee muutamassa päivässä ohi.

Jos pentulaatikosta kuuluu murinaa, se tulee todennäköisimmin pikkupojasta. Se on ainakin omasta mielestään tosi hulja pikkukoila, joka tänään roikkui muristen siskonsa hännässä.
Jos pentulaatikosta kuuluu pieniä, vaativia haukahduksia, ne aiheutuvat todennäköisimmin Pommista. Se tyttö on nyt löytänyt sanaisen arkkunsa ja saattaa hetkittäin istua tomerana kokeilemassa äänirepertuaariaan.
Jos pentulaatikosta kuuluu armoton maiskutus, niin todennäköisimmin Lahja on ruokailemassa. Lahjan ateriointi on lyhyt, mutta tehokas. Sen imuteho on vailla vertaa, ja Noki-paran tissit kiittää.
Jos pennuista joku itkee sydäntäsärkevästi, on se todennäköisesti Isopoika. Se on vähän köntys muihin verrattuna (liekö mahan koolla merkitystä ;) ) ja alkaa kiljua, jos ei pysy muiden perässä.
Ja jos joku mennä viipottaa yksinään laatikossa muiden nukkuessa, on se yleensä Pikkunoki. Se on edelleen pienin, ja tällä hetkellä porukan aktiivisin. Se tekee ihan omia pieniä tutkimusmatkojaan muiden nukkuessa.

Tässä taattua kännykkälaatua olevat 2-vkois kuvat, tai oikeammin pennut on näissä jo 15vrk ikäisiä.

Pommi, 1070g

Pikkupoika 1080g

Isopoika, 1150g

Pikkunoki, 950g

Lahja, 1070g

Pommi (ja takana isopoika)

Isopoika takana, Pommi edessä

Lahja nauttii sylistä

Isopoika on saanut lisää vaaleaa poskiinsa

Pikkupoika, Lahja ja Pikkunoki rennosti aamupäivätirsoilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti