sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Sirutusta, ristiäisiä, isyystestejä... kyllä on pienen koiralapsen elämä kiireistä!

Perjantaina kaikki pennut saivat mikrosirun niskaansa, erinäisten kiljuntojen ja protestien kera. Ja samalla jokaisen poskista harjailtiin solunäytteet isyyden selvittämistä varten. Eläinlääkäri myös kuunteli pentujen sydämet, kaiveli mahdolliset napatyrät, kokeili hännät ja pojilta kokeili kiveksien tilanteen.
Sitten istuimme Inkan kanssa alas ja aloimme miettiä palapeliä nimeltä "mikä pentu kellekin" ja aika vaikeaa se oli, huomattavasti vaikeampaa kuin osasin odottaakaan.
Ja nyt sitten pennuille viimein keksittiin myös nimiteema virallisia rekisterinimiä varten. Olen itse tykännyt aina Juha Tapiosta (ja etenkin hänen musiikistaan ;) ) ja hänen kappaleiden nimiä selatessani ajatus heräsi. Koska Inka antoi asialle siunauksensa, niin tämä on "Juha Tapio"-pentue ja pentujen viralliset nimet ovat siis hänen kappaleidensa nimiä. Pennut siis rekisteröidään Inka-Mari Anttilan kennelnimelle Äänekäs, ja yhteistyössä olemme pentueen alusta asti suunnitelleet ja maailmaan saattaneet. Iso kiitos Inkalle yhteistyöstä!

Uusia kuvia ei valittetavasti ole, mutta tässä pennut nimettyinä vanhojen kuvien alle ja hieman myös juttua pennuista:

"Pippuri" saa viralliseksi nimekseen Äänekäs Lyhyt Hiljaisuus, ja kutsumanimekseen Mosku. Mosku muuttaa Kokkolaan ja pääsee osalliseksi lapsiperheen hulinaan. Moskulla on jo molemmat kivekset paikallaan. Sillä on myös napatyrä, josta on vielä vaikea sanoa tarviiko leikkausta vai lähteekö ajan myötä pienenemään. Mosku on ihana poika, just nyt nukkuu minun jalan vieressä. Pussaa, kiipeää syliin, on suhteellisen rauhallinen, mutta silti tomera uroksenalku. Sillä on hieno urosmainen olemus jo nyt. Mosku tykkää äänestään ja siksi valitsin sille tämän nimen.

"Tapsu" saa viralliseksi nimekseen Äänekäs Mitä Silmät Ei Nää. Se muuttaa Hämeenkyröön. "Tapsun" kivekset oli vielä hukkateillä, muutoin alustavassa el.lääkärin tarkastuksessa ei moitittavaa. Tämä on uroksista rauhallisin ja ulkoisesti muhkein. Se ei vähästä hätkähdä ja juuri nyt vetää sikeitä emänsä hännän vieressä leivinuunin edessä. Tämä nimi etsi kohdettaan pisimpään ja intuitiolla valitsin sen juuri tälle pennulle.

"Jaajo" saa viralliseksi nimekseen Äänekäs Kelpaat Kelle Vaan ja saa pitää työnimensä uudessa kodissaankin. Jaajon kivekset oli vielä matkalla kohteeseen, muutoin ei moitittavaa. Jaajo on hirmuisen reipas, suhtellisen vilkas poika, joka touhujensa lomassa kipaisee sylissä pussailemassa ja jatkaa menoaan. Tykkää kantaa leluja ja kiusata kissaa. Jaajo muuttaa Kangasalle velipuolensa Simon (Äänekäs Onnentassu) rymykaveriksi. Tämä pentu oli lopulta pojista se halutuin ja siitä virallinen nimikin sitten valikoitui.

"Kinuski" saa viralliseksi nimekseen Äänekäs Jossain Täällä ja kutsumanimekseen Joiku. Sillä oli jo molemmat kivekset paikallaan, eikä mitään moitittavaa tarkastuksessa. Koko pentueen vilkkain viipeltäjä ja siitä juontaa virallinen nimikin; se on aina jossain täällä :D Joiku rrrrrakastaa kantaa kaikkea suussaan ja erityinen mieltymys on lasten crocseihin, joita kanniskellaan leuhkan näköisenä ympäriinsä ja välillä hieman maistellaan. Tykkää mennä touhottaa ja on hieman camel boots-tyyppi, mutta tulee kyllä itse myös välillä rapsuteltavaksi. Sylissä ei pahemmin viihdy, koska tän tyypin tapoihin ei vaan kuulu olla niin kauaa paikallaan. Tämä pikku-uros muuttaa Klaukkalaan vanhemman collienartun kaveriksi.

"Sissi" saa viralliseksi nimekseen Äänekäs Päivin Sekä Öin ja muuttaa Vantaalle lapsiperheen kaveriksi, täyttämään edesmenneiden saksanpaimenkoirien jättämiä saappaita. Tällä pennulla ei ollut alustavassa el.lääkärin tarkastuksessa mitään huomautettavaa. Mahdottoman reipas, rohkea ja tasapainoisen oloinen tyttö. Helppo käsitellä, ei hätkähdä mistään, hakeutuu ihmisen seuraan ja on myös hyvin leikkisä. Leikkiessään Sissi osaa olla aika äänekäs, ja siitä tämä hieman humoristinenkin nimi.

"Tirriäinen" saa viralliseksi nimekseen Äänekäs Sitkeä Sydän ja saa kutsumanimekseen Natu. Natun el.lääkärin tsekkauksessa ei ollut mitään moitittavaa. Virallista nimeä tuskin tarvitsee sen enempää selitellä tämän pennun kohdalla. Pentueen pienin, mutta todellinen sisupussi. Niin hauska pieni koira, sanat ei riitä kuvaamaan. Iloinen touhottaja, vilkas, rakastaa Nokin ja kissan härppäämistä, mutta emäänsä uskoo pienestäkin urahduksesta. Natu muuttaa Espooseen toisen paimensukuisen lapinkoiranartun kaveriksi, hoitamaan äkillisesti kuolleen koirakaverin särkemiä sydämiä.

"Meteoriitti" saa viralliseksi nimekseen Äänekäs Meillä On Aikaa ja kutsumanimekseen Panda. Pandalla ei el.lääkärin tarkastuksessa moitittavaa. Panda valikoitui ankaran pohdinnan jälkeen sijoitusnartuksemme ja muuttaa lapsiperheen ensimmäiseksi koiraksi Ryttylään. Panda on rohkea, kaunis, tasapainoinen, aika vilkas tyttö. Suhtautuu reippaan avoimesti kaikkeen uuteen, on hyvin kontaktihakuinen ja olettaisin sopivan hyvin ensimmäiseksi koiraksi. Perheen tokaluokkalainen poika ihastui juuri tähän pentuun, kun pennut ensi kerran näki ja odottaa koirakaveria kovasti. Laulussa lauletaan "Meillä on aikaa vielä, nauruun, leikkiin ja rakkauteen, iloon ja ukkosen jylinään" ja toivon sen kuvastavan Pandan ja pojan tulevaa suhdetta.

"Tassu" saa viralliseksi nimekseen Äänekäs Aito Rakkaus. Tällä pennulla on napatyrä, joka toistaiseksi vaikuttaisi olevan suhteellisen pieni. Muutoin ei tarkastuksessa moitittavaa. Pentueen pomo, pistää muita pentuja kenttään ihan huvikseen. Ihmiselle hyvin kontaktinhakuinen, reipas, rohkea, aika vilkas. Näistä pennuista varmaankin lupaavin harrastuskoiranalku. Todella kauniin värinen, kivasti rakentunut pentu. Tassu etsii vielä omaa kotiaan. Mieluusti sellaista, jossa ei olisi ennestään narttukoiraa ja jossa ehkä olisi tarkoitus puuhastella koiran kanssa normilenkitystä enemmänkin. Ja jossa napatyrä ei haittaisi (eli ei ensisijaisesti jalostusajatusta). Virallinen nimi siis siitä, että ensinnäkin tykkään kovasti tästä pennusta ja toiseksi se vielä odottaa sitä aitoa rakkautta :)

"Hei" saa viralliseksi nimekseen Äänekäs Minä Jään ja se muuttaa Joensuuhun keeshond-nartun kaveriksi, päästen jatkossa ainakin käyttämään nenäänsä harrastusmielessä. Tarkastuksessa ei mitään huomautettavaa. Tämä on minun mielestä pentueen kaunein narttu ja sen olemus on kovin suloinen. Se on luonteeltaan hieman harkitsevan varovainen, ei ole päätäpahkaa menossa uusiin tilanteisiin. Mutta hetken asiaa mietittyään rohkaistuu kyllä ihan itse. Tykkää tulla ihmisen viereen paijattavaksi ja nukahtaa ihan kiinni ihmiseen, mutta sylissä ei varsinaisesti viihdy. Laulussa lauletaan "Untasi vartioimaan, ääniä yön kuulemaan, minä oottamaan jään, tarvitse en enempää. Sinä voimani oot, minä jään vartioon. Tuo pätkä puhutteli minua kovasti ja hetken mietittyäni valitsin tämän nimen juuri tälle pennulle. Minulla on tunne, että juuri tässä tulevassa kodissa juuri tämä pentu pääsee oikeuksiinsa.

"Block" saa viralliseksi nimekseen Äänekäs Toistemme Pelastajaksi ja muuttaa Ouluun. Kutsumanimi on jatkossa Hattie. Hyvin rauhallinen, tasapainoinen ja vahvarakenteinen narttupentu. Yksi suosikeista, tämän olisi monikin halunnut. Tätä pentua odottaa erityisesti perheen nuoriso, ja toivon pennun tuovat paljon iloa ja onnea nuoruuden myrskyihin. Siksi tämä pentu sai kantaakseen tämän ihanan nimen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti